Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Γνωστή ελληνίδα ηθοποιός θα υποδυθεί τη "Φατμαγκιούλ" σε νεαρή ηλικία σε τούρκικο σίριαλ


Έψαχναν για την Kösem Sultan 1,5 χρόνο και την βρήκαν στην Ελλάδα!
Τον ρόλο της Kösem σε νεανική ηλικία μέχρι το επεισόδιο 9 θα παίξει η 17χρονη Ελληνίδα Αναστασία Τσιλιμπίου και στην συνέχεια θα παραδώσει τη σκυτάλη στην Beren Saat (γνωστή στην Ελλάδα από το ρόλο της Φατμαγκιούλ).





Η Αναστασία άρπαξε τον ρόλο ανάμεσα από χιλιάδες κορίτσια και άρχισε να μαθαίνει τούρκικα για τις ανάγκες της σειράς. Ενδιαφέρουσα σύμπτωση είναι και το όνομα της γιατί θα παίξει τον ρόλο της 14χρονης Αναστασίας, που απήχθη από το σπίτι της στην Ελλάδα και μεταφέρθηκε στο λίκνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπου και της έδωσαν την μουσουλμανική ονομασία Kösem.


Λίγα λόγια για την Αναστασία:
Η Αναστασία Τσιλιμπίου σε ηλικία 8 ετών έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός, όταν συμμετείχε στην κοινωνική σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου "Για Την Καρδιά Ενός Αγγέλου (2006)", όπου υποδυόταν την κόρη της Ναταλίας Δραγούμη. Το 2008, εμφανίστηκε στην κωμική σειρά του Ant1 "40 Kύματα (2008-2009)", σε σκηνοθεσία Μαρίας Λάφη. Το 2010, έπαιξε ως Μαρία Πετράκη (σε μικρή ηλικία), στην κοινωνική σειρά του Mega "Το Νησί (2010-2011)". Επίσης, την ίδια χρονιά, έπαιξε ως μικρή Ζίνα, στην κωμική σειρά του Ant1 "Ο Πόλεμος Των Άστρων: Πως Να Ρίξεις Ένα Τοξότη Σε Δέκα Μέρες".
Στο θέατρο έχει πρωταγωνιστήσει στην παράσταση «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν».

Λίγα λόγια για το ρόλο:
Κιοσέμ Σουλτάνα

Η Χασεκί Μαχπεϊκέρ Κιοσέμ Βαλιντέ Σουλτάν (Haseki Mâh-Peyker Kösem Valide Sultan, 1590 - 2 Σεπτεμβρίου 1651) ήταν η ισχυρότερη γυναίκα στην ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ήταν η αγαπημένη σύζυγος του Σουλτάνου Αχμέτ Α' και μητέρα δύο Σουλτάνων,του Μουράτ Δ' και του Ιμπραήμ Α'. Επηρέασε την πολιτική της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέσω του συζύγου της, Αχμέτ Α', των γιων της, Μουράτ Δ' και Ιμπραήμ Α' και τέλος του εγγονού της, Μεχμέτ Δ'.

Ήταν Βαλιντέ Σουλτάν όταν οι γιοι της,Μουράτ Δ' και Ιμπραήμ Α' και ο εγγονός της Μεχμέτ Δ' (1648-1687) βασίλευαν ως Οθωμανοί Σουλτάνοι. Ήταν μια εξέχουσα προσωπικότητα κατά το Σουλτανάτο των Γυναικών. Ήταν επίσημη αντιβασιλέας δύο φορές και ήταν ως εκ τούτου μία από τις δύο γυναίκες να έχουν γίνει επίσημες αντιβασιλείς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η Κιοσέμ ήταν Ελληνικής καταγωγής, με καταγωγή είτε από την Χίο[1] είτε από την Μήλο, κατά κάποιους κόρη ενός ιερέα και το πραγματικό της όνομα ήταν Αναστασία. Στάλθηκε στην ηλικία των 15, στο χαρέμι του Σουλτάνου Αχμέτ Α'.Το όνομά της άλλαξε σε Μαχπεϊκέρ και αργότερα σε Κιοσέμ, από τον Σουλτάνο Αχμέτ Α'.Μαχπεϊκέρ σημαίνει "Φεγγαροπρόσωπη".Η Κιοσέμ Σουλτάν ήταν η Χασεκί Σουλτάν του Αχμέτ Α'.

Πηγή: Turkish Series Greek Subs-Videos


Διάβασε περισσότερα στο http://souexoumenea.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου